Magunkról

 

ULTRAHANGOS HEGESZTÉS

A műanyagok ultrahangos hegesztése évek óta használatos korszerű technológia. A hőre lágyuló műanyagok hegesztése során a rezgési energia elnyelése, illetve annak a másik darabtól való visszaverődése, valamint a fellépő súrlódási hő miatt a kötési hely környéke felmelegszik. A függőleges rezgések hatására az anyag helyileg megolvad, és igen rövid idő alatt létrejön az oldhatatlan kötés. Ennek előfeltétele, hogy a munkadarabok olvadási hőmérséklete közel azonos legyen. A heg minősége az állandó, jól szabályozható és a heg kis területére kiterjedő energiaátvitelnek köszönhetően igen egyenletes. Optimális eredmény elérése érdekében a darabok célfelületét megfelelő módon elő kell készíteni az ultrahangos hegesztésre, továbbá az energiaátadó és a befogó egységek alakját a kívánt heg „negatívjaként” szükséges kialakítani.

Hegesztő üzemünkben 13 Mecasonic típusú ultrahangos hegesztőgépen dolgozunk, általában 6-7 különböző termékből évente átlagosan 50 millió darabot gyártunk.


Tanúsítványaink:

A legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő cégeket auditáló szervezete az nqa és magyarországi társa az EMT. Zrt által kiadott tanúsítványok igazolják cégünk minőségpolitikáját.